日本メディカルセンター
ENGLISH
会社概要
個人情報の取扱い
採用情報
特定商取引上の表示
お問合せ
リンク
ご注文
ショッピング・カート
メルマガ・DM請求
ご利用案内(注文方法)
立読みコーナー
定期刊行誌
書籍見本
全文公開図書
定期刊行誌
臨牀消化器内科
臨牀透析
INTESTINE
腎と骨代謝
既刊図書
新刊図書
シリーズ図書
消化器関連図書
腎・透析関連図書
循環器関連図書
糖尿病関連図書
患者さん用図書
電子メディア
DVD & DVDBOOK
サンプル動画
電子書籍
検索
論文検索サービス
書籍検索
臨牀透析オンライン
お知らせ
お知らせ
正誤表
執筆いただく方々へ
臨牀透析 Vol.13 No.11 ( 1997年 10月 )
腎疾患患者の食事援助 -- 治療用特殊食品の利用
The Support of Nutritional Condition of Patients with Renal Disease -- Foods for special dietary uses
在庫なし
特集一覧
1
Editorial -- 食事とは何か
Special dietary practices and remedies
前田 貞亮
Teiryou Maeda
2
腎疾患食事療法のガイドライン
The guideline of diet therapy for renal disease
椎貝 達夫
Tatsuo Shiigai
3
治療用特殊食品の概要と食事療法における意義
Significance of diet therapy on the management of renal failure patients utilizing specially arranged food stuff
渡邊 有三
Yuzo Watanabe
4-1
低たんぱく食品 (1) 特性と利点 -- とくにたんぱく調整食品とでんぷん製品
Characteristics and usefullness of low protein foods
出浦 照國
Terukuni Ideura
4-2
低たんぱく食品 (2) 腎臓食への応用
Application of low-protein foods for kidney disorders
田部井 久雄
Hisao Tabei
5-1
低甘味ブドウ糖重合体製品 (1) 特性と利点
Characteristics and merits of maltdextrin
沖村 佳代
Kayo Okimura
5-2
低甘味ブドウ糖重合体製品 (2) 腎臓食への応用
Maltdextrins and their application dietary for renal disease
市川 和子
Kazuko Ichikawa
6-1
中鎖脂肪酸製品 (1) 特性と利点
Characteristics and benefits of medium chain triglyceride products
田中 善晴
Yoshiharu Tanaka
6-2
中鎖脂肪酸製品 (2) 腎臓食への応用
Application of medium chain triglyceride (MCT) foods for renal disease
藤井 穂波
Honami Fujii
7-1
リン調整食品 (1) 特性と利点
The characteristics and advantages of the phosphorous adjusting foods
大塚 量子
Kazuko Otsuka
7-2
リン調整食品 (2) 腎臓食への応用
Features of low phosphorus foods and their dietary application for renal disease
関根 綾子
Ayako Sekine
8
低ナトリウム食品の特性と腎臓食への応用 -- 低ナトリウム食品と減塩調理法の栄養指導
Characteristics of low sodium food stuffs and its application to the diet for renal disease
植松 節子
Setsuko Uematsu
9-1
食物繊維製品 (1) 特性と利点
Potassium free fiber foods for dialysis patients
稲本 元
Hajime Inamoto
9-2
食物繊維製品 (2) 腎臓食への応用
The application to dietary fiber products to the management of renal disease patients
夏目 佳美
Yoshimi Natsume
10
治療用特殊食品と求め方
Special dietary stuffs for diet therapy and its purchasing method
臼井 昭子
Akiko Usui
連載一覧
0
増える「糖尿病性腎症」
富野 康日己
オピニオン
11
食事ノートを媒体とした通院透析患者の栄養指導
鈴木 浩子
栄養指導の実際
12
透析看護婦としての危機管理(8) 当院の避難訓練方法および今後の災害対策
田邊 妙子
透析看護の現況と目指すもの
13
血液透析導入後の腎サイズの変化 -- 慢性糸球体腎炎と糖尿病性腎症の比較
山田 秀生
臨床研究
14
血液透析患者に発生した閉鎖孔ヘルニアの1例
滝花 義男
症例報告