臨牀透析 Vol.17 No.12
( 2001年 11月 )
臨床検査値から栄養管理への展開
Expanding Clinical Experimental Findings for Nutritional Management
在庫なし
特集一覧
- 1
総論:人の栄養評価とその意義 -- アセスメント
Nutritional assessment of human and its significance
- 2
透析患者の栄養評価
Nutritional parameters in chronic hemodialysis patients
- 3
透析患者の蛋白代謝の栄養評価 -- Kt/V,PCR,CHI,アルブミン,クレアチニンからの評価
Nutritional status evaluations of protein metabolism among chronic dialysis patients : from the aspects of Kt/V, protein catabolic rate, creatinine height index, and serum albumin or creatinine concentrations
- 4
水・Na代謝異常とその栄養学的対策
Abnormal metabolism of water and sodium and nutrition-based counter measures
- 5
カリウム異常とその栄養学的対策
Dietary measures for potassium imbalance
- 6
カルシウム,リンの異常とその栄養学的対策
Nutrition and dietary guidance for abnormal metabolism of calcium and phosphorus in dialysis patients
- 7
鉄欠乏と栄養学的対策
Iron deficiency and nutrition
- 8
カルニチン欠乏と栄養学的対策
Carnitine deficiency and nutritional measures
- 9
酸塩基平衡の異常と栄養学的対策
Acid-base abnormality and nutrition in dialysis patients
- 10
栄養管理面の看護婦の関わり
Nursing consultation and communication with dialysis patients undergoing diet therapy
連載一覧