臨牀透析 Vol.30 No.13(2-5)


特集名 透析患者におけるテーラーメイドの栄養管理のあり方を模索する
題名 症状に応じた食事・栄養療法の工夫 (5) 麻痺があり嚥下障害のある患者
発刊年月 2014年 11月
著者 朝倉 洋平 増子記念病院臨床栄養課・管理栄養士
著者 工藤 由美 増子記念病院臨床栄養課・管理栄養士
著者 楠本 広太 増子記念病院リハビリテーション科・作業療法士
著者 前岡 雄輔 増子記念病院リハビリテーション科・言語聴覚士
著者 小関 裕二 増子記念病院リハビリテーション科・理学療法士
著者 堀田 直樹 増子記念病院肝臓内科
【 要旨 】 要旨はありません。
Theme The way of tailor maid nutritional management for dialysis patients
Title Ingenuity of dietary and nutrition therapy depending on symptoms in hemodialysis patients -- Patients with dysphagia and paralysis
Author Yohei Asakura Department of Clinical Nutrition, Masuko Memorial Hospital
Author Yumi Kudo Department of Clinical Nutrition, Masuko Memorial Hospital
Author Kota Kusumoto Department of Rehabilitation, Masuko Memorial Hospital
Author Yusuke Maeoka Department of Rehabilitation, Masuko Memorial Hospital
Author Yuji Ozeki Department of Rehabilitation, Masuko Memorial Hospital
Author Naoki Hotta Department of Hepatology, Masuko Memorial Hospital
[ Summary ] No Summary
戻る